fbpx

Just Jump


Dit heeft vele redenen. De energie is vaak blijven steken bij het hoofd: we leven in een maatschappij die voornamelijk functioneert vanuit het hoofd. Kijk maar naar ons onderwijssysteem: leren leren, stilzitten, dingen weten, etc etc. Allemaal mentaal. Hoe slimmer je bent hoe beter, allemaal vanuit het hoofd. Het hele lichaam wordt vergeten. Er is een massale onderdrukking gekomen van de oerkracht, we zijn er zelfs bang voor geworden. Het is in de schaduw komen te staan. Onbewust is er een angst gekomen dat als we die kracht vrijmaken, het ons over zal nemen en de schaduw ons over zal nemen. Remmen erop dus.

Vaak is deze angst een angst voor de angst. Het hoofd denkt: wat als ik het niet meer onder controle heb? Wat als wat als...? Dan blijft die oerenergie slapen en zetten we het op slot. We staan als het ware aan een klif en durven niet te springen door die mind die maar scenarios blijft bedenken wat er allemaal kan gaan gebeuren.

De enige manier is: springen! Er komt geen perfect moment voor de mind. "The body knows" zeg ik zo vaak. Ik werk ook veel met gekkigheid, dat waar de mind werkelijk geen koek van kan maken. Totale onzin. De beste methode om ergens doorheen te breken en die mind schaakmat te zetten. Het is zo mooi om workshops te faciliteren waarbij ik zie dat mensen wat remmingen loslaten die niet meer nodig zijn. Om zo de levensenergie vrij te laten stromen. I's our nature!

Elfriede

Ook eens een Tantric Dance ervaren? Bekijk hier de agenda.