fbpx

Eerste Tantric Dance van Klaske

Er zijn best veel mensen. Leuk. Ik ga op een groot kussen zitten in de ruimte en probeer mezelf wat te aarden. Ergens trilt iets in mij, dat het toch wel spannend vind. Ik ben afgelopen jaar meer met mijn ademhaling in contact gekomen dan ooit te voren. Sinds wat gebeurtenissen in mijn leven werd ik geroepen naar bewustzijnsontwikkeling. Het is net of ik steeds een beetje meer in mijn lichaam kom. Zo ook deze avond ben ik benieuwd wat mijn lichaam en ik in beweging kunnen brengen in mezelf en in contact met anderen. Een Chakra journey als begin. De verschillende chakra’s worden wakker gemaakt, èèn voor èèn, door naar binnen te keren, je lijf te bewegen en met je ademhaling de energie te laten stromen. Hoe je beweegt? Dat laat je lijf je wel zien en voelen. Oei…wat is dit fijn. Het maakt niet uit wat je doet.

In deze reis, neem ik even een moment om, om me heen te kijken. Er staat hier een groep mensen in zichzelf te zijn en de lichamen bewegen allen op hun eigen manier. Soms hoor je diep ademen, kreten, kruipen of prachtig klein, lief zijn. Wauw…heerlijk. Het mag, kan en is. Oordeelloos. Ik keer terug in mezelf en doe mee op mijn manier. Mijn lijf warmt op en voelt lichter, het tintelt. Uit mijn hoofd, in mijn lijf.

Na een korte pauze doen de dame en jongeman een presentatie. Zij draagt een blinddoek en hij leidt haar in de dans. Ik vind het prachtig om te zien, hoe ze als een golvend paar hun lichamen over de vloer bewegen. Wat mij betreft konden ze nog wel even doorgaan. Ik vind het heerlijk om mij mee te laten voeren in hen samen, zo zwevend in de ruimte. Daarna wij. Haha. Ik heb er zin in. Angst en opwinding gaan hand in hand.

De mannen krijgen eerst de blinddoek. Dit betekent dat ik iemand moet uitkiezen en moet meenemen in een dans, waar ik de leiding heb. Zo, nou, dat deed me denken. Hoe dan? Haha. Oké Klas, ademhalen, de meneer bij de hand nemen, luisteren en in beweging komen. Dat viel toch nog niet mee hoor. Het stemmetje dat het zo graag goed wilde doen deed zijn intrede. Stop Klas… Ademhalen! Luister naar de muziek, jezelf en het lichaam voor je. Hoewel ik soms graag de leiding neem, wist ik het nu even niet. Mijn dingetje, wat het mannelijke geslacht betreft. Interessant. Na een paar minuten was het tijd om iemand anders te kiezen. Dit ging zo vier mannen verder. Het was leuk om de verschillen in energie te voelen, toen ik zelf ook iets rustiger werd. Een man meenemen in mijn dans, onze dans, dat vond ik best lastig.

Vervolgens sta ik zelf met een blinddoek om. En zo geblinddoekt staan met het niet weten, vind ik fijn. Dan voel ik ineens een hand op mijn buik en op mijn schouders. Ik zie niets, voel het alleen. Ik word meegenomen in de beweging van die onbekende. Omarmd, getild en gedragen voel ik mij. Mooi om ook in deze rol de verschillen in energie te ervaren. Die laatste man liet me zo bewegen dat ik even dacht dat er niemand meer in de ruimte was. Wow! Na diverse grootste bewegingen, nodigde hij me uit om op zijn heupen te springen. Ik deed het, zonder zijn heupen te kunnen zien. De manier waarop hij mij soms omarmde voelde geborgen. Heerlijk. Dankjewel onbekende, bekende?

Overgave ging me beter af dan de leiding nemen. De muziek vaagt weg en de blinddoek gaat af. Ik kijk om me heen en ik kom weer bij mezelf. En nu ik dit aan het schrijven ben vertelt deze avond mij iets over mijn overgave en leiding nemen in mijn leven. Zo ook de blinddoek die ik onbewust lijk te dragen in sommige situaties. Deze avond droeg ik hem graag.

’s Avonds thuis stap ik onder de douche. Mijn lijf zoemt en is blij, zo ook ik. Ja, dankbaar dit te mogen ervaren. Ik ga het zeker nog eens komen beleven! Wat is er nog meer mogelijk?

Liefs, Klaske 

Bekijk de Amsterdamse Tantric Dance agenda op amsterdam.tantricdance.nl