fbpx

Leiding geven met open hart

Ontroerd

Het raakte me. Zijn weerstand smolt, hij gaf zich aan mij over. Mijn hart opende, ik voelde compassie. Compassie voor deze prachtige man, die zoveel spanning in zijn lichaam had opgebouwd in zijn leven. Altijd sterk had moeten zijn. Voor even liet hij de spanning en controle los. Hij gaf zich over en ik voelde hoe hij mij toeliet. Er kwam verbinding. De sensualiteit stroomde in onze dans.

Meer zachtheid

Sinds deze dans alweer jaren geleden, is er in mij iets veranderd. Ik merk dat ik steeds minder in het oordeel schiet wanneer iemand mij niet volgt zoals ik dat wil. Vaak voel ik zachtheid. De compassie van mijn hart. En vanuit de liefde van mijn hart raak ik hem of haar aan. Vanuit dit contact, maak ik connectie en voel en onderzoek ik hoe ik de ander mee kan nemen. Ja, en soms hou ik eerst iemand met compassie heel stevig vast. De les van leiding geven met een open hart is voor mij één van de grootste geschenken die ik heb geleerd van de Tantric Dance.

Esther

18 en 19 augustus begeleidt Esther de Tantric Dance Summer Course in Amsterdam. Zie het Facebookevent.