fbpx

Het best bewaarde geheim van een Tantric Dance die je nog dagen navoelt

Na afloop van de fotoshoot die Rakesh van Michael en mij heeft gemaakt voor de promotie van de Tantric Dance Full Body groep voelde ik: Ja, dit is precies het waarom ik deze groep wil geven. Alles in mij tintelde, ik voelde mijn voeten, mijn ademhaling, ik voelde me stevig en geaard en al mijn zintuigen stonden open. Toen ik de dans vormgaf was dat helder en direct en zonder nadenken. Mijn lichaam liet gewoon voelen en zien waar de bewegingen heengingen. Toen ik Michael volgde, voelde ik de kleinste aanraking. En zelfs zonder aanraking kon ik hem volgen in de energie. Afgestemd, verbonden, totaal bij mezelf en met hem. “Mmm, dat smaakt naar meer!”

Maar waarom zit je niet altijd écht lekker in je lichaam?
Je zit waarschijnlijk veel, werkt met computers en hebt weinig aandacht voor je lichaam? Zeker niet de hele dag door. Ook zijn er vaak onbewuste oude emoties die je ergens vast hebt gezet in je lichaam. Je hebt hier geen idee van. Maar deze plekken waar je weinig tot geen bewustzijn hebt, maken dat je je lichaam niet helemaal voelt en er mee in verbinding staat. Je voelt maar een fractie van wat er allemaal in je lichaam te ervaren valt, maar weet niet beter. En waar je wel bent: in je hoofd. Maar daar komen niet de lekkerste en fijnste dansen vandaan.

Hoe ik dit zelf ontdekte?
Na al heel veel gedaan te hebben met mijn longen die niet altijd even goed functioneren, kreeg ik te horen: ‘je haalt oppervlakkig adem’. Als baby al heb ik als het ware mijn borst heb vastgezet. Toen ik mijn borst echt ging open ademen, merkte ik hoe er meer zuurstof in mijn lichaam kwam. Ik voelde hoe mijn hielen dieper in de grond zakten. Steviger, meer geaard. Mijn schouders en nek ontspanden zich. Ik sta directer in contact met mijn emoties. En kan wanneer iets in mij opkomt steeds beter in het moment reageren in plaats van achteraf. Ik voel meer daadkracht en energie. En hoe fijn is dat als je leiding geeft in de dans. Ik voel me verankerd, steviger. Ik neem letterlijk meer ruimte in en word zichtbaarder. Ik voel wat er in me opkomt. Emoties, gedachten, ik voel ze, zie ze en zie ook dat ik ze niet ben. Alles in mij gaat verder open en dat maakt mezelf overgeven in de dans ook dieper en makkelijker.

Wil jij de Full Body Experience?

Wil jij dat jouw lichaam diep ontspant? Verankerd zijn in je lichaam in plaats van alleen in je hoofd? Helder weten wat je wilt en de richting die je op wilt gaan vanuit een natuurlijke stroom laten ontstaan?  Je hart, hoofd en lichaam verbinden en van daaruit leiden en volgen in de dans en je dagelijks leven? Doe dan mee met de Tantric Dance Full Body. Vijf keer komen we bij elkaar voor een Tantric Dance workshop waarin we allerlei oefeningen doen om diep in je lichaam te zakken en van daaruit de dans in te gaan. Daarnaast kan je een afspraak maken voor twee persoonlijke sessies waarin ik je uitnodig om contact te maken met die delen in je lijf waar je niet aanwezig bent. 

Esther

14 april start de Tantric Dance Full Body in Amsterdam. Bekijk het Facebookevent voor alle info.