fbpx

'Wakker worden' heeft liefde en vertrouwen nodig

Hoe komt het dat dit zo'n intens proces is? Waarom is er geen 'quick fix'? Het ligt bij mij niet aan de inzichten, mijn 'hogere kanalen' staan behoorlijk open. Het echte werk zit 'm in de EMBODIMENT. Voordat dit nieuwe bewustzijn in mijn lichaam is ingedaald; daar gaat een tijd overheen. We kunnen maar zoveel doen per proces. Je kan niet in 1 proces alles opruimen. Dat gaat laagje voor laagje. Daarom is het zo belangrijk dat we vertrouwen hebben en vooral niet te hard te zijn voor onszelf; we doen wat we kunnen, en we maken steeds een stap. We kunnen het proces nooit pushen, overhaasten.

Het lichaam heeft grenzen, beperkingen hoeveel het kan hebben. Dit is onze connectie met de aarde, het vrouwelijke. Het mannelijk is oneindig, alles kan, maar het vrouwelijke laat de schoonheid zien van grenzen, beperkingen, het stap voor stap doen, de tijd nemen. Het vrouwelijke eren is heel belangrijk in het proces van wakker worden. Eren waar we zijn, eerlijk zijn over onze kwetsbaarheden en beperkingen. Niet overmoedig worden of teveel vervallen in 'the sky is the limit'. Your body will let u know otherwise.

Het werkelijke wakker worden zit m in het samenspel tussen het mannelijk en het vrouwelijk. De vrijheid en de beperking (grenzen). In de spiritualiteit is er vaak sprake van veel mannelijke energie: the sky is the limit. Daarmee ontkennen we het vrouwelijke, het lichaam, de grenzen. De vrouw voelt zich niet gezien en er komt veel onveiligheid. Het is tijd dat we het vrouwelijke weer onderkennen en eren. Het lichaam. Deze aarde. Het heeft tijd nodig, vallen en opstaan. Liefde en zachtheid. Eer en waardeer waar je bent, het is goed zo. Rust.

Elfriede

Zie de Tantric Dance agenda voor de komende events. Op 25 februari start Elfriede een verdiepend Tantric Dance Drieluik in Rotterdam.