fbpx
Presence

Presence

Presence

We dansten met het thema Presence/aanwezigheid. Wat we vaak het liefste willen is een dans die ons in de zevende hemel brengt. En wat daarvoor nodig is, is dat we helemaal aanwezig zijn. Bij onszelf, in de dans en bij onze partner. Of we nu leiding geven of volgen.

 

Stop 

PresenceHeavenDe uitnodiging deze avond was om elkaar feedback te geven in de dans. Dit door de dans stop te zetten wanneer je merkte dat je er zelf niet helemaal bij was. Of wanneer je voelde dat de ander er niet helemaal bij was of dat de verbinding niet voelbaar was. Dat is spannend. Het vraagt dat je super alert bent op wat er in jezelf gebeurt én dat je elk signaal in jou serieus neemt. Signalen zoals: ‘ik voel hem niet, of ik merk dat ze haar eigen ding doet en me niet echt volgt’. Op zo’n moment zet je de dans gewoon even stil. Je geeft je gevoel de ruimte en neemt tijd om weer bij jezelf te komen.

 

Moed

Eerlijk werd gedeeld dat de dans stopzetten best lastig is. Het vraagt moed om voorbij te gaan aan gedachten en oordelen zoals: ‘ik heb het gevoel dat ik het niet kan’, ‘wat zal de ander wel niet van me denken’, 'straks vinden ze me niet aardig meer' of 'val ik door de mand'.

 

“Ik ben degene die de dans maakt”

Een van mijn sterkste ervaringen in de Tantric Dance was toen ik danste met het thema sensualiteit. Ik gaf leiding en danste met een man die lekker zijn eigen dans aan het maken was. Ineens voelde ik in mij een stem en een kracht: “ik ben hier degene die de dans maakt”. Ergens schrok ik ervan, maar vooral werd ik geraakt door de immense kracht die ervan uit ging. 

Dat was het moment waarop ik niet meer danste met sensualiteit maar Sensualiteit Was en we een magische dans danste.

PresenceStop

Kracht van Tantric Dance

Dat is voor mij de kracht van Tantric Dance. Graag wil ik ook jou uitnodigen om deze kracht en flow in jezelf en jouw dansen te ervaren. 

© Esther Janssen
http://esther.tantricdance.nl

Datum: 27 november 2017