Rens Meijkamp

Als het leven een vrouw is, dan wil ik haar man zijn.

Ik ben een gepassioneerd mens en wil het leven ten volle ontdekken, onderzoeken en ervaren. Dat is ook waarom ik zo van Tantric Dance hou, als danser en als begeleider.

Ik heb mijzelf pas later in mijn leven ontdekt als danser. Dansen is voor mij een metafoor voor leven: de unieke vorm ontstaat in het unieke moment en in het unieke contact met een unieke ander. Altijd weer anders en altijd spannend. Ik heb in de afgelopen jaren zo mijn proces gehad om die vrijheid aan te kunnen nemen en daarvan helemaal te kunnen genieten. Diezelfde vrijheid leef ik ook steeds meer in mijn leven buiten de dansvloer. Daar kom ik dezelfde thema’s, vragen en uitdagingen tegen.

 

Als tantra leraar heb ik mijn voeding en ontwikkeling vooral genoten bij het Centrum voor Tantra in Amsterdam. Hier leerde ik zelf hoe het tantrisch levenspad vooral een spiritueel pad is om jezelf in essentie te kunnen leren kennen en om te leren zijn met alles wat je ontmoet. De ander kun je in tantra en ook in Tantric Dance beschouwen als een spiegel van jezelf. Als leraar reik ik muziek en oefeningen of structuren aan die je bij mogelijke ervaringen en inzichten brengen.

In Tantric Dance workshops wil ik een veilige context scheppen voor mensen om elkaar dansend en speels te kunnen ontmoeten in het veld van liefde, lijf en leven. Wat een heerlijkheid dat we een lijf hebben dat ons vertelt over liefde en leven! Ik wil mensen helpen hun lichaamsbewustzijn verder te vergroten. Zo versterken we de autonomie en de levenslust van onszelf! En niet te vergeten: Tantric Dance is ook een speeltuin om naar hartelust te kunnen experimenteren, te ervaren en vooral te kunnen genieten van jezelf en van elkaar.

SLOW DOWN, FRIEND

Slow down, friend.
Breathe.
In, out.
In, out.

Sink into the vastness of presence.
Life is only a moment.
Answers do not arrive on-demand.
We are on an ancient schedule here.

The teaching is simple:

Slow down, friend.
Breathe.
In, out.
In, out.
- Jeff Foster

Voor events met Rens, zie de Facebookpagina van Tantric Dance Utrecht.  

© Art of Loving 2018