Tantric Dance is een dansvorm ontwikkeld door Art of Loving in 2007. Een spel tussen mannelijke en vrouwelijke energie om zo de dualiteit te ontstijgen. 

Degene die danst doet dit vanuit de mannelijke energie (Shiva) en leidt de dans. De mannelijke energie is krachtig en creatief in de leiding en neemt de ander mee op avontuur in de dans. Degene die ontvangt doet dit vanuit de vrouwelijke energie (Shakti). De vrouwelijke energie is sierlijk, meegaand als water, krachtig in overgave.

In iedereen zit mannelijke en vrouwelijke energie. Deze gaan we in de dans polariseren. Ervaren hoe het is om je helemaal vrouwelijk te voelen en opper mannelijk. Een contactdans als spel van geven en ontvangen. Een spel van leiding nemen, bewust bewegen en sturingskracht aanwakkeren (Shiva) en overgave, flexibiliteit, energie en schoonheid (Shakti).

Je bewustzijn verruimt doordat je in het nu blijft in al je bewegingen. Kortom: de dans wordt een meditatie. In plaats van dat je je mee laat slepen en niet bewust bent van je eigen aandeel in de dans, blijf je observeren om zo in je kracht te komen. Tantric Dance leert je je eigen patronen te doorzien in je relatie tot de ander. Je gaat je eigen beweegredenen doorzien en blokkades vallen weg. Ter plaatse een nieuwe beweging maken, en een einde maken aan al het oude wat je tegenhield te schitteren. Om zo helemaal in het licht te gaan staan. Dat doen we in de Tantric Dance.

Deze vorm is ontwikkeld door Art of Loving in 2007.

 De essentie van Tantric Dance

Een dans voor zelf-inzicht door bewustzijn en alertheid.
Er is 1 iemand die vorm geeft aan de dans en 1 iemand die ontvangt in de dans.
Magie ontstaat wanneer je sensitief bent maar daadkrachtig kan sturen.
Magie ontstaat wanneer je in volle overgave het onverwachte kan toelaten.
Door een krachtige uitademing hou je een ontspannen lichaam en blijf je gecentreerd.
Degene die ontvangt kan communiceren tijdens de dans door geluid en adem.
Blijf ten alle tijden alert en in contact met je lichaam en geest.
Geniet van de speelsheid in de Tantric Dance.


Testimonials
Verlangen naar contact door Elfriede
Radio interview met Marelde & Marleen Verschoor van Radio Rijnmond
A message for the boys and men out there door Wilrieke
Persoonlijke ervaring met de Tantric Dance
door CindyVideos

 

 

 

© Art of Loving 2018