TD Den Haag Intens Verlangen ervaring

Tantric Dance Den Haag, 4 maart

Wat gespannen begin ik de avond. Het thema is ‘Intens Verlangen’, en ik krijg daar toch wel de zenuwen van.
De afgelopen maanden heb ik mijzelf veel meer kunnen openen, onder meer door de Tantric Dance, maar het blijft een beladen thema. Mijn verlangens mogen er nog vaak niet zijn.

Gelukkig beginnen we met de Chakra Journey, waarbij we eerst op onszelf dansen. Een fijne manier om meer in mijn lichaam te komen en spanningen van me af te schudden. En wat een heerlijke muziek!

Even later begeef ik me in de contactdans. De mannen doen een blinddoek om, de vrouwen leiden. De eerste dans is wat ongemakkelijk. Ik denk veel na en weet van gekkigheid niet meer hoe ik de man die voor me staat moet bewegen. De dans lijkt eindeloos te duren. Ik weet het even niet. Maar dan is er het verlossende signaal; we mogen wisselen van danspartner.

Door de volgende dans word ik verrast, merk ik. Man nummer 2 en ik belanden na een tijdje als vanzelf in een pose waarbij onze voorhoofden elkaar raken. Alsof de beweging niet door ons gemaakt wordt, maar door iets hogers, buiten ons bereik. Wat bijzonder. Dit had ik niet verwacht.

In de tweede fase van de Tantric Dance worden de vrouwen geblinddoekt. Dit voelt voor mij toch extra kwetsbaar, merk ik keer op keer.
Tranen stromen inmiddels over mijn wangen. Ik voel mij koud en alleen met mijn verlangens. Tegelijkertijd weet ik dat het mijn eigen harnas is dat mij belemmert om mijn verlangens te vervullen.

Rakesh heeft een nieuw onderdeel ingevoerd voor deze avond. De geblinddoekte danser spreekt zijn of haar verlangen uit naar de persoon die de dans leidt. En zo hoor ik mezelf nu ook mijn verlangen uitspreken in het contact. “Een knuffel”, stamel ik. Maar wanneer ik die knuffel voel, komt die niet echt binnen. Ik kan mij niet overgeven.

Zo dansen we de avond door. Elk contact is weer een andere wisselwerking.
Soms zijn de bewegingen houterig, soms vloeiender. De ene keer volop in gedachten, de andere keer meer bewegend vanuit het lichaam.

Maar dan die ene dans. Ik voel mij veilig bij deze man en leg als vanzelf mijn hoofd op zijn schouder. Langzaam veranderen daarna de bewegingen. Hij komt achter mij staan, en een warm bad van sensualiteit ontstaat. Mij 100% overgeven kan ik niet, maar het is voor mij duidelijk dat ik naar deze man intens verlang. Een ware energizer, zo blijkt. Ik verlaat het Zeeheldentheater als een ander mens.

Marieke S.

© Art of Loving 2018