Bij Art of Loving houden we het graag bij de ervaring van Kundalini Energie. Er is enorm veel literatuur over Kundalini en ook uiteenlopende theorieën die ieder weer een andere kant uitlicht. Tijdens onze workshops gaan we terug naar de ervaring in het lichaam. Hierdoor kom je in contact met je lichaam en de energie, je eigen sensitiviteit en aandachtigheid ontwikkelen om contact te krijgen met wat er in je gebeurt.

Best al een tijd geef ik workshops, en ik begin steeds meer mijn eigen stijl te ontwikkelen, voel steeds meer wat mijn kwaliteit is en wat te brengen heb. Een van de dingen die mij kenmerken in mijn werk is de speelsheid. Waarom bloeien mensen zo op als ik een gekke, luchtige oefening inbreng? Kinderen zijn heel speels. Ze denken nog niet zoveel na. Ze doen gewoon, spontaan. Daar hebben ze ook juist wat in te leren, veel van hun gedrag is onbewust. 

Afgelopen vrijdagavond gaf ik voor het eerst een Tantric Dance workshop in Den Haag. Ik verving Hans en kreeg meteen een warme ontvangst.

Wat een bijzondere dag was het in Enschede. Heel veel mensen gingen in proces. Het ging dit keer vooral over het omarmen van alle emoties en gevoelens. Ook het omarmen van lust. Een beladen emotie die om de reden nog sterker wordt veroordeeld en weggedrukt. Wat als ook die emotie er mag zijn?

Tijdens een avond Tantric Dance kan ik er soms een klein beetje van proeven. Die enorme bron van liefde en kracht de zich in ons bevindt. Er valt zoveel te ontdekken, als we er ons voor openstellen. En hoe fijn is het dan om vanuit dat punt te kunnen verbinden, vanuit een plek waar alle verhalen en oordelen naar de achtergrond verdwijnen.

Als Tantric Dance teacher gaf ik voorheen tijdens workshops kort aandacht aan grenzen in de dans. Maar in mezelf heb ik gemerkt dat dit thema veel meer aandacht en ruimte nodig heeft.

Ik sta in een kring. De leraar begeleidt ons en zegt dat we door de zaal mogen lopen. Mannen en vrouwen door elkaar. Ik zie allemaal mannen naar me kijken. Het enige wat ik zie zijn hebberige ogen en grijpgrage handen. ‘Ik moet hier weg’, is wat ik denk. En dat doe ik; ik vlucht naar de keuken. 'Voor mij nooit meer Tantric Dance', denk ik. 


Dit was een van mijn eerste ervaringen met Tantric Dance. Nu sta ik daar, als teacher. Wat is er met mij gebeurd? Welke omkeer heb ik gemaakt?

Nergens worden de dynamiek tussen mannelijke en vrouwelijke energie zo helder als in de Tantric Dance.
Afgelopen weekend heb ik net een module Sexual Awakening afgesloten met vrouwen die bezig zijn te ontwaken; niet alleen seksueel maar ook qua vertrouwen in de mannelijke energie. En het reclaimen van de kracht in hun vrouwelijke energie.

© 2018 Art of Loving & Loving Events