Tantric Dance is een dansvorm ontwikkeld door Art of Loving in 2007. Een spel tussen mannelijke en vrouwelijke energie om zo de dualiteit te ontstijgen. 

Degene die danst doet dit vanuit de mannelijke energie (Shiva) en leidt de dans. De mannelijke energie is krachtig en creatief in de leiding en neemt de ander mee op avontuur in de dans. Degene die ontvangt doet dit vanuit de vrouwelijke energie (Shakti). De vrouwelijke energie is sierlijk, meegaand als water, krachtig in overgave.

In iedereen zit mannelijke- en vrouwelijke energie. Deze gaan we in de dans polariseren. Ervaren hoe het is om je helemaal vrouwelijk te voelen en opper mannelijk. Een contact-dans als spel van geven en ontvangen. Een spel van leiding nemen, platform creeeren, bewust bewegen en sturingskracht aan wakkeren (Shiva) en overgave, flexibiliteit, gratie, energie en schoonheid (Shakti).

Je bewustzijn verruimt doordat je in het nu blijft in al je bewegingen. Kortom de dans wordt een meditatie. In plaats van dat je je mee laat slepen en niet bewust bent van je eigen aandeel in de dans, blijf je observeren en zo in je kracht te komen. Tantric Dance leert je je eigen patronen te doorzien in je relatie mbt het andere geslacht. Je gaat je eigen beweegredenen doorzien en blokkades vallen weg. Ter plaatse een nieuwe beweging maken, en een einde maken aan al het oude wat je tegenhield te schitteren en om helemaal in het licht te gaan staan, dat doen we in de Tantric Dance.

Deze vorm is ontwikkeld door Art of Loving in 2007.

 De essentie van Tantric Dance

Een dans voor zelf-inzicht door bewustzijn en alertheid.
Er is 1 iemand die vorm geeft aan de dans en 1 iemand die ontvangt in de dans.
Magie ontstaat wanneer je sensitief bent maar daadkrachtig kan sturen.
Magie ontstaat wanneer je in volle overgave het onverwachte kan toelaten.
Door een krachtige uitademing hou je een ontspannen lichaam en blijf je gecentreerd.
Degene die ontvangt kan communiceren tijdens de dans door geluid en adem.
Blijf ten alle tijden alert en in contact met je lichaam en geest.
Geniet van de speelsheid in de Tantric Dance.


Testimonials
Intens Verlangen ervaring door Marieke
Verlangen naar contact door Elfriede
Radio interview met Marelde & Marleen Verschoor van Radio Rijnmond
De eerste Tantric Dance door Leela
A message for the boys and men out there door Wilrieke
Persoonlijke ervaring met de Tantric Dance
door CindyVraag & Antwoord

Laat al je favoriete danspasjes achter en dansen vanuit afstemming en verbinding met de ander. Er is 1 iemand die vorm geeft aan de dans en 1 die ontvangt in de dans (zonder eigen initiatief).
Neem deel aan de Tantric Dance avonden of workshop. Er zijn veel ervaren dansers die je opweg kunnen helpen. Door ervaren dansers wordt er uitleg gegeven over de rijke hoeveelheid aan mogelijkheden van de dans. Ervaar hier de verschillende niveaus van de Tantric Dance.
Zeker! Je kunt alleen komen of met je danspartner. De Tantric Dancing team helpt je het vinden van een danspartner.
Zeker! Het is een prachtige manier om tot diepe connectie te komen door het versterken van de polariteit, het mannenlijk en vrouwelijk. Tijdens workshops moedigen we wel aan om ook eens los van elkaar te dansen (hoeft niet).
Als je voor de 1e keer komt kan dit spannend zijn, maar we zorgen voor een veilige sfeer en dat je je op je gemak voelt.
De danspartners worden op twee manieren samengebracht tijdens de workshop:
1. Je kiest zelf iemand die geblinddoekt is en waarmee je gaat dansen. De ander weet niet wie het is.
2. Iemand kiest jou wanneer je geblinddoekt bent. Jij weet niet wie het is.
Hou je van dansen? Voel je dat dansen het beste in je aan wakkert? Sta je open voor een nieuwe manier van samen dansen? DAN IS DIT ZEKER VOOR JOU!
Lukt het niet een Introclass bij te wonen, dan kan je uiteraard nog mee doen met de Tantric Dance. Er zijn tal van ervaren dansers aanwezig die je opweg kunnen helpen. Of maak er op jou manier een gezellige avond van.
De workshop wordt in het Nederlands gegeven en Engels indien nodig.
Als je eenmaal door hebt wat de Tantic Dance is, kan je zelf bekijken of je het eens met een blinddoek om wilt proberen. De blinddoek kan echt verdieping geven in de dans, probeer het eens.
Wil je een avond mee draaien met het Tantric Dancing team. Dat kan, mail me dan op onderstaand email. Vooral hulp bij de afbouw van de avond is zeer welkom.

 Ik heb nog een vraag... Stuur een mail naar info@tantricdance.nl